Kun je op elk moment in Elden Ring in de DLC duiken?

Article
woensdag, 22 mei 2024 om 22:00
elden ring shadow of the erdtreef1708503646
De grote uitbreiding van Elden Ring komt eindelijk dichterbij. Misschien vraag je je alleen af hoever je moet zijn in Elden Ring om Shadow of the Erdtree te spelen. Het wisselt nog wel eens per game wanneer je een uitbreiding kan spelen, dus het is handig om te weten hoe dat zit bij Elden Ring.
De ene game is de andere niet wat betreft uitbreidingen. Eén van de grote manieren waarop DLC’s van elkaar kunnen verschillen, is wanneer je ze kunt gaan spelen. In een game als Horizon Forbidden West speelt de DLC zich bijvoorbeeld echt na de hoofdgame af. Moet je ook Elden Ring uitspelen voor je met Shadow of the Erdtree aan de slag kan?
Elden Ring - Standard Edition - PS5 Image
Elden Ring - Standard Edition - PS5
EUR44.95
Op voorraad
Koop op bol.
In het kort is het antwoord op die vraag nee. Shadow of the Erdtree kun je spelen voordat je het einde van de base game bereikt. Dat zal voor veel FromSoftware-fans van het eerste uur al ongeveer duidelijk zijn geweest. Ook in titels als Dark Souls kun je vaak aan de DLC beginnen zonder de game eerst uit te spelen.
elden ring shadow of the erdtree bossf1708592213

Wat moet je doen om Shadow of the Erdtree te spelen?

Dat wil alleen niet zeggen dat je op elk moment in je avontuur in de Lands Between over kunt schakelen naar de Lands of Shadow. Je hoeft de game misschien niet uit te spelen, maar je moet wel aan een aantal eisen voldoen.
De belangrijkste daarvan is dat je de optionle boss Mohg moet verslaan. Je kunt hem wat later in de game vinden in Mohgwyn Palace. Wanneer hij is verslagen kun je naar de Lands of Shadow getransporteerd worden via de cocon in de ruimte waarin je met Mohg vocht.
Verder is het een vereiste om Radahn te verslaan. Dat is meteen ook een indicatie van hoe moeilijk Shadow of the Erdtree is. De balans van de DLC gaat ervan uit dat de speler wat verder in de game is en dat de stats van je personage daar ook naar zijn.

Toegangspunt Elden Ring DLC geen toeval

Dat je via die cocon toegang krijgt tot de DLC is trouwens geen natte vingerwerk. Er is een belangrijke reden voor in het verhaal. De DLC draait om Miquella, die in de cocon zit en op een gegeven moment met cocon en al werd ontvoerd door Mohg. Meer details hierover kun je lezen in ons artikel over wat we tot nu toe weten over Miquella.
Shadow of the Erdtree is vanaf 21 juni verkrijgbaar. Het is een digitale download, maar voor grote fans is er ook een Collector’s Edition met fysieke goodies.

Populair Nieuws