Populaire piratengame is zeer geliefd bij PS5-spelers

News
maandag, 17 juni 2024 om 10:00
sea of thievesf1586267537
Dankzij de nieuwe strategie van Microsoft zijn bepaalde Xbox-exclusives nu ook uitgebracht op de PlayStation 5. En dat is een gouden beslissing geweest.
Er was veel controverse toen er plannen uitlekten dat Xbox-exclusives ook op de consoles van de concurrentie zouden verschijnen. Achteraf bleek het wel mee te vallen en ging het alleen om een handjevol kleinere titels, zoals Pentiment, Hi-Fi Rush en Sea of Thieves.
Na de release van laatstgenoemde was het al snel duidelijk dat de piratengame het goed deed op de PlayStation 5. Op de PlayStation Store stond de game namelijk al snel bovenaan bij de bestverkochte games van het moment. Maar de voormalige Xbox-exclusive is geen eendagsvlieg geweest, zo blijkt uit cijfers die Sony nu heeft gepubliceerd in een nieuwe blogpost.
De Japanse uitgever heeft namelijk bekendgemaakt welke games het meest zijn verkocht in mei op de PlayStation Store in de Verenigde Staten en Europa. En in beide markten staat Sea of Thieves op de eerste plaats. De game rekent daarmee af met grote namen als F1 24, Call of Duty, F1 24, Helldivers 2 en GTA 5.
Sea of Thieves - Xbox Series X|S & One & Windows Download Image
Sea of Thieves - Xbox Series X|S & One & Windows Download
EUR39.99
Op voorraad
Koop op bol.

Nog meer exclusives naar de PS5?

Door de goede verkoopcijfers van first party Xbox games op de PlayStation 5, is het goed mogelijk dat het niet blijft bij de vier games die nu een port hebben gekregen. Naar verluidt zou Microsoft CEO Satya Nadella namelijk de opdracht hebben gegeven om meer games naar de consoles van de concurrentie te brengen, waarbij er geen grens wordt gesteld - alle franchises zijn toegestaan.
Dat Microsoft potentie ziet in de markten van andere spelers, werd ook al duidelijk tijdens Summer Game Fest. Tijdens de Xbox Games Showcase werd Doom: The Dark Ages aangekondigd en die game zal meteen vanaf dag één speelbaar zijn op de PS5. De voorgaande Doom games kwamen ook uit de PlayStation consoles, maar destijds was ontwikkelaar id Software nog niet in het bezit van Microsoft.

Populair Nieuws