Jaren later krijgt The Witcher 3 nog nieuwe feature

News
donderdag, 16 november 2023 om 10:00
the witcher 3 special armorf1618587073
The Witcher 3 wordt volgend jaar negen, dus je zou verwachten dat het wel zo’n beetje gedaan is met nieuwe updates. Maar toch krijgt de game nog een hele nieuwe feature. Vanaf volgend jaar komt er officiële ondersteuning voor mods.
Wie games op PC speelt hoeft niet altijd genoegen te nemen met een game zoals de ontwikkelaar hem aflevert. Met mods kun je games op allerlei manieren aanpassen, om bijvoorbeeld een vervelende feature eruit te halen, of nieuwe content toe te voegen. Volgend jaar krijgt The Witcher 3 een officiële mod editor op PC.
Het maken van mods voor de game is altijd al mogelijk, maar vergde tot dusver wat technische kennis die veel spelers niet hebben. Een officiële editor zal het proces waarschijnlijk een stuk toegankelijker worden. De editor verschijnt volgend jaar als gratis update voor de PC-versie van The Witcher 3.
CD Projekt RED belooft dat spelers flink veel kunnen aanpassen aan de game. Je kunt compleet nieuwe content maken, of bestaande quests en andere content aanpassen. Hoe krachtig de editor in de praktijk is, zal volgend jaar moeten blijken.

The Witcher 3 mods als zoethouder tot nieuwe game?

Met deze mod editor kunnen fans zich even zoethouden tot de volgende The Witcher game verschijnt. Vorig jaar werd onthuld dat er een game in ontwikkeling is die een nieuwe saga begint. Ook is er een remake van de eerste The Witcher-game in ontwikkeling. Beiden laten alleen nog even op zich wachten.