Lewis Hamilton niet alleen F1-coureur, maar nu ook een game-personage

News
donderdag, 16 november 2023 om 9:30
fortnite lewis hamiltonf1700122849
Lewis Hamilton is vanaf deze week niet alleen meer een F1-coureur, maar ook een gamepersonage. De zevenvoudig wereldkampioen wordt namelijk een speelbaar personage in Fortnite en Rocket League.
Aankomend weekend is het tijd voor de GP van Las Vegas, waar de organisatie het grootste entertainmentshow van het jaar van wil maken - al zijn niet alle coureurs daar echt fan van, met name Max Verstappen. Een coureur die normaal wel alle glitz and glamour omarmd is Lewis Hamilton. Zo heeft hij ook zijn eigen kledinglijn en maakt hij muziek. Dat de coureur liefhebber is van allerlei soorten entertainment wordt ook duidelijk door een nieuwe onthulling.
Vlak voor het raceweekend zal de zevenvoudig wereldkampioen namelijk een speelbaar personage worden in Fortnite, als onderdeel van de Icons Series. Eerder verschenen onder deze serie eerder al atleten als LeBron James, Neymar Jr. en Naomi Osaka.
Hamilton verschijnt trouwens niet alleen in Fortnite, hij neemt ook zijn bulldog Roscoe mee. Roscoe is zelf ook een ster. De hond heeft een eigen Instagram-pagina met maar liefst 961.000 volgers.

Scheuren met Hamilton

Fortnite is niet de enige game waar de Formule 1-coureur in zal verschijnen. Hamilton is namelijk ook aangekondigd als ‘personage’ voor Rocket League in een speciale trailer.
Dat de coureur gelijktijdig in twee verschillende games verschijnt is niet heel vreemd. Rocket League-ontwikkelaar Psyonix is in 2019 namelijk overgenomen door Epic Games, de ontwikkelaar en uitgever van Fortnite.