CD Projekt RED gestopt met The Witcher spin-off

News
donderdag, 19 oktober 2023 om 15:30
gwentf1645647672
CD Projekt RED heeft heel wat games in ontwikkeling, zowel voor The Witcher als voor Cyberpunk. Maar de ontwikkeling aan een The Witcher-game die je nu gewoon kan spelen houdt definitief op. De laatste update van Gwent is uitgebracht.
In The Witcher 3: Wild Hunt hebben spelers kennis kunnen maken met een speelbare versie van Gwent. Maar er zijn natuurlijk grenzen aan hoeveel Gwent je kan spelen in die game. Gelukkig kunnen fans sinds 2018 in een aparte game naar hartelust met het kaartspel aan de gang.
Maar eind vorig jaar werd aangekondigd dat de ondersteuning van de game stopt. Er zouden nog drie uitbreidingen komen in 2023 en die zijn nu allemaal uit. Als je game is geüpdatet naar versie 11.10 krijgt hij geen verdere updates meer van CD Projekt RED.
Vanuit de ontwikkelaar komen er nu dus geen nieuwe kaarten meer, maar dat wil niet zeggen dat de balans van de game nooit meer verandert. Er is een systeem geïntroduceerd waarmee spelers als het ware democratisch kunnen besluiten hoe de game nog gebalanceerd moet worden. Hoe dat precies werkt is te lezen op deze pagina van de officiële Gwent-website.

Veel nieuwe The Witcher-games in ontwikkeling

CD Projekt RED is natuurlijk nog lang niet klaar met The Witcher. Er is een vierde game in ontwikkeling, die als het goed is een nieuwe sage begint. Er wordt ook gewerkt aan een remake van de eerste game, maar die laat nog even op zich wachten, omdat hij systemen gebruikt die ontwikkeld worden voor The Witcher 4.