DC gaat doen wat Marvel niet durft

News
maandag, 28 november 2022 om 18:00
gotham knightsf1649944140
Warner Bros. Discovery gaat de aanpak van DC content veranderen. Zo zijn er nieuwe studiobazen aangesteld. Eén van hen is regisseur James Gunn, die nu een interessante update heeft over hoe DC voortaan te werk gaat.
Marvel en DC werken al enige tijd met een gedeeld universum, al gaat het Marvel iets beter af. Op Twitter kreeg James Gunn de vraag of hij en zijn co-CEO van DC studios net als Marvel gaan inzetten op tv-series die het verhaal van de films verder verrijken. Daarop was het antwoord bevestigend, maar Gunn had nog meer interessante informatie.
Hij kreeg namelijk ook de vraag of games deel uit zouden maken van datzelfde universum. Ook daarop is het antwoord ja. Dat is opvallend te noemen, want daarin is Marvel juist terughoudend.
Marvel games staan, directe vervolgen buiten beschouwing gelaten, los van elkaar en van de films. Dat doet Marvel bewust, zodat verschillende game-studio’s geen rekening met elkaar hoeven te houden en het verhaal kunnen vertellen dat ze zelf willen vertellen. DC lijkt het dus wel aan te durven om een continuïteit te bewaren over verschillende games.

Worden alle DC games met elkaar verbonden?

Deze opmerkingen van James Gunn zijn interessant voor de toekomst van DC games, maar geven natuurlijk nog geen volledig beeld van de plannen. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk of alle DC games een universum gaan delen, of dat het beperkt blijft tot een bepaalde groep games. Het zou goed kunnen dat er alsnog veel games zijn die op zichzelf blijven staan.