It Takes Two wint DICE Game of the Year award

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 20:30
it takes twof1614606438
De jaarlijkse uitreiking van DICE is weer geweest. Er waren een heleboel games genomineerd voor een aantal leuke prijzen. Aan het speculeren is in ieder geval een einde gekomen want we weten wie er tussenuit is gegaan met de Game of the Year prijs!
De vijfentwintigste editie van de jaarlijkse award show van ontwikkelaar DICE is geweest en na lang te speculeren wie er bovenaan zou eindigen hebben we onze lijst met winnaars.
De winnaar van de grootste prijs van de avond Game of the Year, was niemand minder dan It Takes Two. Het co-operatieve avontuur van Hazelight. De game won in 2021 al eerder de Game of the Year award bij de Game Awards. Een flinke opbrengst voor de kleine studio.

Overal prijzen

Niet alleen Hazelight viel in de prijzen, Ratchet & Clank: Rift Apart haalde ook een aantal mooie titels binnen. Zo won de game de prijs voor Outstanding Achievement in Animation, Outstanding Achievement in Art Direction, Outstanding Technical Achievement en de prijs voor Family Game of the Year. Verder vielen Marvel’s Guardians of the Galaxy en Returnal in de prijzen. Marvel’s Guardian of the Galaxy won Adventure Game of the Year en Outstanding Technical Achievement.

Sport games & mobile games

Het leuke aan de game award shows is dat niet alleen de studio’s en games de erkenning krijgen die ze verdienen, ook kunnen er een aantal awards uitgereikt worden aan games waarvan je het misschien niet verwacht. Een leuk voorbeeld daarvan is de sportgame van het jaar. De genomineerde voor de categorie waren: NBA 2K22, FIFA22, Rider’s Republic, The Climb 2 en Mario Golf: Super Rush. Hoewel sommigen misschien hadden gegokt dat een van de grote titels zoals NBA 2K22 of FIFA 22 de award binnen zouden slepen, was het niemand minder dan Mario Golf: Super Rush die er vandoor ging met de prijs.
De MOBA van Pokémon, Pokémon Unite ging er vandoor met de prijs voor Beste Mobile game van het jaar. Met de releases die 2020 al gehad heeft en kijkende naar de releases die er nog gepland staan, zullen de volgende editie van de award show erg spannend worden!