Netflix serie The Crown slachtoffer van grote inbraak

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 21:00
De set van de bekende Netflix serie The Crown heeft het flink te verduren. Er is namelijk een inbraak gepleegd op een aantal antieke voorwerpen die voor de set bedoeld waren.
De populaire Netflix serie The Crown is slachtoffer geworden van een gigantische diefstal. De Netflix serie is momenteel aan het filmen in de stad Mexborough. De serie gebruikt een aantal bijzondere props om de sfeer er goed in te houden. Het lijkt erop dat er ongeveer 200.000 dollar aan spullen is gestolen.
Nu is het te begrijpen als er een dure auto of een kunstwerk wordt gestolen dat de prijs hoog oploopt, maar deze gigantische roof gaat niet over een enkel voorwerp. Er zijn namelijk meer dan 350 voorwerpen van de set gestolen. Het gaat hier om een hoop antieke spullen zoals zilveren en gouden kandelaars en een replica van een Fabergé ei.

The show must go on

Hoewel de set hier dus een groot verlies onder lijdt lijkt het erop dat er gefocust wordt op positiviteit rondom de set. Er wordt namelijk beweerd dat de set geen vertraging op heeft gelopen in het filmen van het nieuwe seizoen. “We kunnen bevestigen dat een aantal antieke spullen zijn gestolen en hopen dat ze veilig worden teruggebracht”, vertelde een vertegenwoordiger. “We zullen de spullen vervangen en we verwachten niet dat de opnames hierdoor vertraagd worden.” De politie in het zuiden van Yorkshire, waar de diefstal plaats vond, is een onderzoek gestart.

Een stukje geschiedenis

In The Crown wordt het verhaal verteld over de regeerperiode van koningin Elizabeth II. Er wordt dan ook geprobeerd om de serie adellijk over te laten komen met behulp van onder andere de antieke voorwerpen. Netflix heeft een lijst met gestolen voorwerpen uitgebracht in de hoop dat ze worden teruggebracht. Volgens de set decorateur zijn de voorwerpen in een slechte conditie, maar zijn ze erg belangrijk voor de filmgeschiedenis en daarom ook niet heel waardevol voor doorverkoop. Het vijfde seizoen van The Crown zou in november 2022 online moeten verschijnen..

Populair Nieuws