Is EA de volgende uitgever die wordt overgenomen?

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 16:30
fifa 22f1626099250
Nu Activision Blizzard, één van de grootste uitgever van games, is overgenomen gaat de vraag rond welk bedrijf de volgende is die zal worden overgenomen. De Financial Times denkt dat dit EA, de uitgever van ondere andere FIFA, zal zijn.
2022 zou nog wel eens een jaar kunnen worden van grote overnames. Eerder heeft Take-Two bijvoorbeeld Farmville-ontwikkelaar Zynga overgenomen en Microsoft is van plan om Activision Blizzard te kopen. Misschien zal er dit jaar dus nog een grote overname plaatsvinden en EA wordt gezien als een goede kandidaat hiervoor.

Waarom is EA het volgende doelwit?

EA is de eigenaar van grote game-reeksen als FIFA, The Sims en Apex Legends. Dit zijn grote titels waar bedrijven zoals Microsoft en Sony misschien wel interesse in zullen hebben, maar de Financial Times noemt ook Apple, Google of Amazon als mogelijke kopers van het bedrijf.
Mocht EA dit jaar nog worden gekocht, dan zal dit waarschijnlijk niet door Microsoft worden gedaan. Microsoft neemt namelijk al een groot risico bij waakhonden om Activision Blizzard over te nemen. Dus om nog een grote uitgever hetzelfde jaar over te nemen, zorgt er misschien voor dat er meer tegenstand zal komen tegen die eerste overname.
Of Sony het bedrijf over gaat nemen vanwege de overname die Microsoft heeft gedaan is ook onwaarschijnlijk. De waarde van EA zou namelijk te hoog zijn voor Sony. Als de uitgever dus dit jaar nog wordt overgenomen dan zal het waarschijnlijk zijn door één van de giganten die door de Financial Times is genoemd.