Take-Two wil Farmville-ontwikkelaar Zynga overnemen voor 12,7 miljard dollar

News
maandag, 10 januari 2022 om 16:30
farmvillef1641828157
Take-Two is van plan om Zynga over te nemen voor maar liefst 12,7 miljard dollar, omgerekend zo'n 11,2 miljard euro. Hiermee is dit de duurste overname ooit binnen de game-industrie.
Take-Two Interactive, het moederbedrijf dat onder andere Grand Theft Auto en Red Dead Redemption uitgeeft, gaat de studio Zynga, bekend van Farmville, Golf Rival en Zynga Poker overnemen voor maar liefst 12,7 miljard dollar.
Door de overname worden twee grote namen in de gamewereld samengevoegd tot een organisatie met een jaaromzet van ongeveer 6 miljard dollar. De overnameprijs ligt 64 procent boven de slotkoers van het aandeel Zynga. De overname wordt zowel in aandelen als geld betaald. Zo krijgen aandeelhouders van Zynga 3,50 dollar per aandeel in geld en rond de 6,36 dollar in aandelen van Take-Two.
Zynga neemt vanaf de overname alle mobiele ontwikkelingen binnen Take-Two over, waaronder het T2 Mobile Games-label. Daarbij kan Take-Two via Zynga hun populaire franchises mogelijk ook naar de mobiele markt brengen. Eerder bracht Take-Two al mobiele games uit waaronder Monster Legend, WWE SuperCard en Dragon City.

Overname moet nog worden goedgekeurd

Zowel de bestuurders van Zynga als Take-Two hebben al ingestemd met de overname. De transactie van de overname moet nu alleen nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Als de goedkeuring er komt, kan de overname mogelijk voor eind juni 2022 worden afgerond.
Door het grote bedrag van de overname betreft dit de duurste overname ooit binnen de game-industrie. Voorheen was dit de overname van SuperCell door Tencent voor maar liefst 8,6 miljard dollar.

Populair Nieuws