Is de Nintendo Switch 2 nu per ongeluk gelekt?

News
donderdag, 22 september 2022 om 9:30
Er gaan al lange tijd geruchten dat Nintendo werkt aan de Nintendo Switch 2 of een Pro-versie van de console. Nu lijkt het bestaan per ongeluk gelekt te zijn door een Nvidia medewerker.
De Nintendo Switch is momenteel nog steeds erg populair en de console en Switch games blijven als warme broodjes over de toonbank vliegen. Dat wordt nu ook weer duidelijk na de release van Splatoon 3.
Toch begint de Switch nu wel rimpels te vertonen bij games die complexer zijn, helemaal nu Sony en Microsoft natuurlijk hun next-gen consoles hebben gelanceerd. Er is bijna geen vergelijking te maken tussen een PlayStation 5 en een Nintendo Switch, helemaal als je ze allebei op een grote televisie aansluit.

Krachtigere chip voor de Nintendo Switch 2

Zo heeft de Switch geen ondersteuning voor 4K, maar er gaan wel al lange tijd geruchten dat er een Nintendo Switch 2 of Switch Pro in de maak is. Het nieuwe model zou gebruikmaken van een krachtigere chip, die wordt ontwikkeld door Nvidia. Vorige jaar claimde een bekende lekker dat het zou gaan om de Tegra239-chip van de videokaart-gigant.
Die chip is alleen nooit officieel opgedoken in documenten van Nvidia, tot nu toe. Een medewerker van het bedrijf laat namelijk op Linux.org weten dat er ‘ondersteuning voor de Tegra239 SoC’ is toegevoegd. Daarmee lijkt bevestigd te zijn dat er echt een Nintendo Switch 2 in de maak is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties