Splatoon 3 is populairder dan Pokémon en Animal Crossing

News
maandag, 12 september 2022 om 15:45
2022 03 21 splatoon 3f1661279134
Sommige games kunnen voor een flinke verrassing zorgen en dat is nu zeker het geval voor Splatoon 3. In Japan blijkt de game namelijk populairder te zijn dan grote namen als Pokémon en Animal Crossing.
Splatoon is een vrij nieuwe franchise, maar in die tijd heeft de reeks blijkbaar een flink aantal fans aan zich weten te binden. Niet alleen is nu namelijk alweer het derde deel uitgekomen op 9 september, maar qua verkopen doet Splatoon 3 ook erg goed in Japan.
Dat blijkt uit de verkoopcijfers die Nintendo heeft gedeeld via Twitter en vertaald door GamesRadar. Over het weekend is Splatoon 3 namelijk 3,45 miljoen keer verkocht in het Aziatische land. Daarmee is het al over de cijfers van Splatoon 2 in de eerste drie maanden heen, maar ook een aantal andere grote titels.

Goed vooruitzicht voor Splatoon 3

In dezelfde tijd is Animal Crossing New Horizons namelijk ‘maar’ 1,88 miljoen keer verkocht in Japan. Zelfs Pokémon Sword en Shield samen kwamen niet verder dan 1,3 miljoen exemplaren over drie dagen. Dat is goed nieuws voor Splatoon 3, want momenteel is Animal Crossing New Horizons de best verkochte Nintendo Switch game in Japan.
Wereldwijd staat de game op nummer twee. De Switch titel die het meeste is verkocht over de hele wereld is namelijk Mario Kart 8 Deluxe.Hoe vaak Splatoon 3 is verkocht in andere regio’s in de wereld is niet bekend. Die cijfers heeft Nintendo namelijk nog niet bekendgemaakt.