2K nu ook gehackt, uitgever waarschuwt voor gevaarlijke mails

News
donderdag, 22 september 2022 om 9:00
2k 2021 logosvgf1663769039
De game-industrie ligt vol onder vuur van hackers deze week. Ook 2K Games is namelijk gehackt en de uitgever waarschuwt spelers voor gevaarlijke mails die afkomstig lijken van 2K zelf.
De hacker heeft niet de database van de uitgever zelf gehackt om informatie over games buit te maken. Ze hebben juist een veel gevaarlijker doelwit gehad: 2K Support. De hacker heeft daardoor mails kunnen versturen die compleet veilig lijken, omdat ze verstuurd worden vanaf een geverifieerd account.
2K Games waarschuwt alleen om geen enkele link in de mails aan te klikken. Dat heeft de uitgever gedaan via Twitter, dat nog in eigen handen is gebleven. In de ogenschijnlijk veilige mails staan onveilige links, waardoor je het gevaar loopt gevoelige informatie prijs te geven aan de hacker.
Heb je wel op één van de links geklikt, dan raadt 2K aan om een aantal stappen te ondernemen. Staan er bijvoorbeeld wachtwoorden opgeslagen in je browser via AutoFill, dan kan je die wachtwoorden direct het beste resetten. Ook is het verstandig om tweestapsverificatie aan te zetten en een betrouwbare anti-virussoftware te gebruiken.

Niet de eerste hack deze week

Naast 2K Games is eerder deze week ook al Rockstar gehackt. Bij de aanval hebben de hackers veel gameplaybeelden van GTA 6 bemachtigd en die vervolgens gedeeld via het internet. Rockstar is teleurgesteld dat spelers op deze manier voor het eerst in aanraking zijn gekomen met de game.
Naast de gameplaybeelden hebben de hackers ook de broncode van GTA 6 gestolen, waar ze losgeld voor willen krijgen. De FBI helpt inmiddels mee met het opsporen van de hackersgroep.