‘iPhone krijgt eindelijk meerdere app stores’

News
maandag, 24 april 2023 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
Er is maar één officiële manier om een app op je iPhone te krijgen en dat is via Apple’s App Store. Maar daar gaat mogelijk verandering in komen. Vanaf iOS 17 gaat Apple waarschijnlijk andere stores toelaten op de iPhone.
In het verleden heeft Apple er alles aan gedaan om te zorgen dat je alleen via de App Store aan nieuwe apps kon komen. Het bedrijf beweert dat dat voor de veiligheid is, maar er is veel kritiek op de strategie. Apple kan op deze manier concurrentie de kop in drukken en bovendien veel geld vragen van ontwikkelaars wanneer een app via de App Store wordt aangeboden (iets waar Fortnite-maker Epic Games bijvoorbeeld niet blij mee was).
Maar het ziet ernaar uit dat Apple de iPhone eindelijk opengooit met ingang van iOS 17, zo meldt Mark Gurman in de MacRumors podcast. Met deze versie van iOS, die deze zomer wordt gepresenteerd, kun je andere app stores, zoals bijvoorbeeld de Google Play Store verwachten. Ook wordt het mogelijk om een app te sideloaden, dat wil zeggen, installeren vanaf een ander apparaat.
Apple zet deze stap overigens niet omdat het bedrijf zelf van gedachten is veranderd. Met deze nieuwe aanpak wil de iPhone maker zorgen dat hij zich aan nieuwe EU-wetgeving houdt. Gurman verwacht zelfs dat de situatie buiten de EU onveranderd blijft.

iPhone krijgt niet alleen sideloading in iOS 17

Natuurlijk is de toevoeging van sideloading en alternatieve app stores niet de enige verandering in iOS 17. Anderzijds hoeven we volgens Gurman ook geen enorme veranderingen te verwachten. Er komen bijvoorbeeld geen grote veranderingen voor widgets, maar de Wallet-app en de Zoek mijn-functie worden wel verder uitgebreid.

Populair Nieuws

Laatste Reacties