Mercedes neemt drastisch besluit over technisch directeur

News
maandag, 24 april 2023 om 9:30
james allisonf1682320625
Het team van Mercedes is allesbehalve blij met de prestaties het huidige en het afgelopen seizoen. Er is daarom een drastisch besluit genomen over de positie van Mike Elliott, de technisch directeur en eindverantwoordelijke voor de W13 en W14.
Lange tijd was Mercedes het dominante team in de Formule 1. Vaak werd daarbij gewezen naar de machtige motor, maar ook het chassis was zeer goed ontworpen. Williams reed in die periode immers ook met een motor van Mercedes, maar eindigde in veel seizoenen hopeloos achteraan.
Aan het einde van 2021 besloot technisch directeur James Allison, die eindverantwoordelijk was voor het ontwerp van de auto, een stap terug te doen. Als Chief Technical Officer was hij nog wel onderdeel van het team, maar bij lange na niet zo betrokken.
In zijn plaats kwam Mike Elliott, die met het technische team de W13 en W14 hebben ontworpen - met tegenvallende resultaten. Hoewel Mercedes niet is teruggevallen naar de achterste regionen, is het team niet blij met zo’n grote achterstand op Red Bull Racing.
Mercedes heeft nu een drastisch besluit genomen. Allison neemt namelijk weer de rol van technisch directeur over, terwijl Elliott de Chief Technical Officer wordt. Dat heeft het team laten weten aan Motorsport.com.

Wissel eigen idee van topman

Volgens Toto Wolff is het idee om van rol te wisselen het idee van Elliott zelf geweest. De teambaas zegt dat de voormalig technisch directeur vond dat hij niet geschikt was voor zijn rol. Allison zou ‘voor zijn troepen door het vuur gaan’. Elliott denk dat zijn kwaliteiten beter van pas zullen komen als CTO.

Populair Nieuws