Nieuwe Mac-modellen lijken gelekt

News
zondag, 23 april 2023 om 10:30
apple 1839363 1920f1612952324
Het lijkt erop dat drie nieuwe Mac-modellen zijn gelekt. De modellen kwamen aan het licht door een Find My-configuratiebestand bij Apple.
Nicolás Álvarez deelde zijn ontdekking op Twitter. ‘’Mac14,8 Mac14,13 en Mac14,14 gespot in Find My-configuratie,’’ schrijft hij. ‘’Ik denk dat ze in een lijst met apparaten staan waar ‘je hebt je apparaat achtergelaten’ zou moeten zijn uitgeschakeld, dus het zijn waarschijnlijk desktops (Mac Studio?).’’ In zijn volgende tweet deelt hij een foto van de lijst, waarin ook de al eerder verschenen Mac14,3 en Mac14,12 staan.
Álvarez doelt in zijn tweet op de Zoek mijn-app, die natuurlijk niet nodig is voor desktopcomputers. Het feit dat deze Mac-modellen geen gebruik maken van de Zoek mijn-app is de enige hint die erop wijst dat het om desktops gaat. Apple is namelijk overgestapt naar een nieuw systeem om haar modellen te nummeren.
Voorheen maakte het bedrijf gebruik van bijvoorbeeld ‘MacBookAir10,1’, waardoor het meteen duidelijk was dat het om een MacBook Air gaat. Nu gebruikt Apple voor elk model de naam ‘Mac’, waardoor het gissen wordt.

Onthult Apple de nieuwe Mac-modellen tijdens WWDC 2023?

Het duurt waarschijnlijk niet lang voor Apple deze nieuwe Mac-modellen officieel aankondigt. In juni vindt namelijk weer de Worldwide Developers Conference plaats. Volgens Apple wordt dit de grootste editie ooit. Het lijkt dus waarschijnlijk dat tijdens Apple de nieuwe modellen tijdens WWDC onthult.
Daarnaast wordt er verwacht dat Apple eindelijk de Mixed Reality-headset onthult. Er gaan namelijk al een tijdje geruchten dat de headset in de zomer getoond wordt. De ‘grootste WWDC ooit’ lijkt een mooi moment hiervoor. Ook zouden er tijdens het evenement nieuwe MacBooks getoond worden.

Populair Nieuws