‘Apple blijft toch eigen iPhone oplader gebruiken’

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
De iPhone opladers van Apple zijn nog wel eens een bron van ergernis. Apple is namelijk zo’n beetje de enige smartphone-fabrikant die een eigen lader gebruikt in plaats van USB-C, dus is het voor iPhone-gebruikers nog wel eens moeilijk om een oplader te lenen. Met de iPhone 15 lijkt dat tijdperk voorbij, maar Apple heeft toch een manier gevonden om niet aan de universele lader te gaan.
Vanaf eind 2024 gaat de EU verplichten dat alle elektronische apparaten voor consumenten, waaronder smartphones, opladen via USB-C. Het ziet er naar uit dat Apple zich daar ruim op tijd aan gaat houden door dit jaar nog op USB-C over te stappen met de iPhone 15. Maar volgens nieuwe berichten wil dat nog niet zeggen dat het niet meer uitmaakt welke oplader je in je iPhone steekt.
Een groot voordeel van USB-C is dat deze standaard vrij snel laadt. Maar volgens Analist Ming-Chi Kuo gaat apple zorgen dat de beste snelheden alleen bereikt kunnen worden met een kabel die een certificaat heeft van Apple. Ook als je een andere kabel hebt die in principe geschikt is voor snelladen, haal je die snelheden niet op je iPhone met die kabel.
Deze berichten komen overeen met een eerdere bewering van Apple-leaker ShrimpApplePro. Die zei ook dat Apple Made For iPhone certificatie zou uitdelen aan USB-C accessoires en dat kabels zonder die certificatie maar beperkte laadtijden zouden behalen. Ze werken gelukkig wel, alleen langzamer.

USB-C voordelen alleen voor iPhone 15 Pro?

Dit is niet het eerste teleurstellende bericht over USB-C op de iPhone. Eerder werd bijvoorbeeld al beweerd dat de gewone iPhone 15 modellen ondanks de overstap naar USB-C niet in staat zouden zijn om data sneller over te zetten. De iPhone 15 Pro zou wel sneller zijn, maar de gewone modellen zouden blijven hangen op de USB 2.0 snelheden die ook mogelijk waren met lightning-kabels.

Populair Nieuws