‘iPhone 16 batterij gaat langer én korter mee’

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 12:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
Het duurt nog maanden voor de iPhone 16 verschijnt, maar af en toe lekt er al het één en ander. Nu gaan er bijvoorbeeld beweringen rond over de batterij van de nieuwe line-up. In sommige gevallen wordt die beter, maar voor één van de modellen zou hij juist achteruit gaan.
De batterij van een smartphone kan een flink verkooppunt zijn. Het is vervelend om een telefoon steeds op te moeten laden, dus een goede batterijduur is een groot pluspunt bij consumenten. Nu beweert een Twitteraar die zichzelf Majin Bu noemt te weten wat de capaciteiten zijn van de verschillende iPhone 16-batterijen.
Volgens de leaker gaan de batterijen van de iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max er iets op vooruit ten opzichte van de iPhone 15, gemiddeld 6 procent. Opvallend genoeg is die van de iPhone 16 Plus minder goed. De capaciteit zou ruim 8 procent dalen ten opzichte van de iPhone 15 Plus, terwijl betere batterijduur juist een pre is van de Plus.
Of deze informatie klopt is even afwachten. De iPhone 16 is nog niet klaar, dus de details kunnen nog veranderen. Ook zijn er momenteel niet veel andere bronnen die de informatie van Majin Bu bevestigen.

Gaat de iPhone 16 batterij langer mee?

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je niet altijd veel merkt van een andere batterijcapaciteit. Nieuwe componenten en functies van de iPhone kunnen bijvoorbeeld meer of minder stroom vragen dan bij eerdere modellen. Met name een klein verschil in capaciteit kan op die manier bijna wegvallen, of juist veel groter lijken dan het is.