‘iPhone SE 4 krijgt flinke display upgrade’

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 14:30
apple 132960
Jaarlijks verschijnt er een nieuwe iPhone, maar die is vrij duur. Eens in de zoveel tijd verschijnt er ook een goedkopere iPhone SE, vaak met iets oudere technologie. Nu lijkt het erop dat de nieuwste variant een flinke upgrade krijgt.
Naar verluidt komt Apple in 2025, na de release van de iPhone 16, weer met een nieuwe versie van de iPhone SE. Hoewel deze versie van de iPhone vaak achterloopt op de nieuwste iPhone, lijkt het erop dat het eerstvolgende model een inhaalslag maakt wat betreft het scherm. Apple zou namelijk prijzen hebben opgevraagd voor OLED-displays voor de iPhone SE, meldt The Elec.
De standaard iPhone gebruikt nu al een paar jaar een OLED display, maar de SE is nog altijd alleen verkrijgbaar met een Retina HD LCD-scherm. Zoals het er nu naar uitziet maakt Samsung de grootste kans om een OLED-display te leveren voor de iPhone SE. Van alle fabrikanten die een aanbod hebben gedaan, biedt Samsung namelijk de laagste prijs.
Bovendien heeft het bedrijf nog een ander voordeel. Apple wil waarschijnlijk hetzelfde scherm gebruiken voor de iPhone SE dat ook al in de iPhone 14 zat. Daar heeft Samsung nog voorraad van, dus kan het de schermen goedkoper leveren.

OLED-display niet de enige upgrade voor iPhone SE

Niet alleen het scherm van de iPhone SE krijgt een upgrade. Naar verluidt krijgt de telefoon ook een USB-C poort, wat tegen de tijd dat hij verschijnt ook verplicht is in de EU. Ook krijgt hij waarschijnlijk de actieknop die werd geïntroduceerd met de iPhone 15.