Alles wat je over Elden Ring Shadow of the Erdtree moet weten

Article
dinsdag, 27 februari 2024 om 15:00
elden ring shadow of the erdtreef1708592221
Na lang wachten komt Elden Ring Shadow of the Erdtree dan eindelijk uit dit jaar. De uitbreiding voor de succesvolle game van FromSoftware genoot recent van een gloednieuwe trailer die veel meer details uit de doeken doet. Tijd om alles wat je over de Elden Ring Shadow of the Erdtree op een rijtje te zetten.

Releasedatum en prijs

Elden Ring Shadow of the Erdtree verschijnt op 21 juni 2024 en dat voor een hogere prijs dan je doorgaans verwacht bij een uitbreiding. De DLC van de FromSoftware-game kost namelijk 39,99 euro. Ook komt er een Collector’s Edition van Shadow of the Erdtree die 249,99 euro kost. Pre-orders zijn al live, dus je kunt gelijk de uitbreiding alvast scoren.

Nieuw gebied

Shadow of the Erdtree schotelt daarnaast een compleet nieuw gebied voor. Het betreft het Land of Shadow-gebied. Deze plek is losgeraakt van The Lands Between, het gebied dat je in de oorspronkelijke game kon verkennen.
In de praktijk wordt het een vrij grote kaart, want het gebied is nog een stukje groter dan Limgrave. Het eerste gebied dat je in Elden Ring verkende, kon je gemakkelijk 20 uur zoet houden, dus de Land of Shadow lijkt een flink gebied te worden.
Daarbij houdt FromSoftware dezelfde structuur aan als in de basisgame. Dat wil zeggen dat tal van kerkers verstopt zitten tussen alle uitgestrekte vlaktes die The Land of Shadow rijk is.

Miquella’s verhaal staat centraal

Je gaat natuurlijk niet zonder reden naar de Land of Shadow. Als Tarnished volg je in Shadow of the Erdtree het verhaal van Miquella, de tweelingbroer van Malenia. Hij is tevens de zoon van Queen Marika en Radagon en toen hij leefde droeg hij een vloek waardoor hij nooit volwassen kon worden.
In de trailer zien we onder andere een gebroken cocon met daarin een gerimpelde arm die uitsteekt. Dat cocon was al in de base game te vinden, maar het is de arm van Miquella die opvalt. Die is nu wel volwassen en het is dit overgebleven artefact dat in de uitbreiding dient als het entreepunt voor de Shadow of the Erdtree-uitbreiding.
De basis van het verhaal lag overigens al klaar voordat Elden Ring oorspronkelijk in 2022 verscheen. Het is gebaseerd op de lore die Game of Thrones-auteur George R.R. Martin schreef als de basis voor Elden Ring. Martin schreef oorspronkelijk de setting van de game.
Wat in Shadow of the Erdtree centraal staat, is een deel van de lore die al geschreven was. Destijds was er geen ruimte om deze in de game te verwerken, maar als uitbreiding vond Elden Ring-regisseur Hidetaka Miyazaki dit deel van de lore goed werken.
elden ring shadow of the erdtree bossf1708592213

Nieuwe wapens en nieuwe gevaren

In de Land of Shadows ga je natuurlijk ook oog in oog komen met tal van nieuwe vijanden en bazen. Zo is nu al duidelijk dat er minimaal tien baasgevechten in Shadow of the Erdtree zitten. Tel daarbij tal van nieuwe vijanden op die niet in de base game zaten en er staan weer veel nieuwe gedrochten op je te wachten.
Die vijanden kun je aanpakken met tal van nieuwe wapens. FromSoftware heeft namelijk bekendgemaakt acht nieuwe wapencategoriën te introduceren. Dit is bovenop de nieuwe wapens, uitrusting en skills die worden toegevoegd in Shadow of the Erdtree.
Tot slot brengt FromSoftware ook een oude bekende terug voor FromSoftware-spelers. In de nieuwe uitbreiding zit namelijk weer een giftig moeras. Miyazaki geniet er zelf namelijk van om deze te maken en bedacht zich dat hij dit voor Elden Ring eerst nog niet gedaan had.