‘Apple geeft iPhone 16 camera nieuw design’

News
maandag, 19 februari 2024 om 16:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
Er is nog niet veel bekend over de iPhone 16. Maar informatie begint langzaam maar zeker uit te lekken. Zo gaan er foto’s rond die suggereren dat het design van de telefoon wordt aangepast rondom de camera.
De iPhone krijgt niet elk jaar een nieuw design, wat maakt dat gebruikers soms bijvoorbeeld hoesjes kunnen hergebruiken. Maar met de iPhone 16 gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Het camera-eiland, dat nu al jaren een vierkant met afgeronde hoeken is, zou namelijk van vorm veranderen.
Twitter-gebruiker Majin Bu heeft namelijk foto’s van een mal van het standaardmodel van de iPhone 16. Deze laat zien dat de twee camera’s van het toestel nu onder elkaar zitten, in plaats van dat ze diagonaal zijn geplaatst. Het camera-eiland is daardoor pilvormig in plaats van vierkant.
De plaatsing van deze camera’s is geen toeval. Twee recht onder elkaar geplaatste camera’s zorgen op de iPhone 15 Pro en Pro Max dat gebruikers ruimtelijke video op kunnen nemen. Die feature zou met de nieuwe iPhone naar de niet-Pro versies worden uitgebreid, iets wat vaker gebeurt met Pro-features een jaar nadat ze zijn geïntroduceerd.

Nieuw iPhone 16 design nog niet zeker

Het is nog niet helemaal zeker of de modellen die nu zijn opgedoken het uiteindelijke design tonen. Ze zouden bijvoorbeeld door hoesjesmakers gemaakt kunnen zijn op basis van vroege tekeningen. Apple kan dus nog voor lancering voor een ander ontwerp kiezen.