‘iPhone 17 krijgt minder snel krassen op scherm’

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 15:30
iphone 15 pro max 3f1696191211
Een barst in je iPhone-scherm komt tegenwoordig gelukkig niet meer zoveel voor. Maar krassen zijn een ander verhaal. Nu wordt beweerd dat Apple daar met de iPhone 17 ook wat aan wil doen.
Het duurt nog even voor de iPhone 16 in de winkel ligt, maar geruchten over de iPhone 17 zijn ook al begonnen. Op de Chinese site Weibo, waar in het verleden vaker kloppende Apple-informatie is gedeeld, wordt namelijk beweerd dat de iPhone 17 vrij krasbestendig wordt. Momenteel is het scherm van een iPhone zonder screen protector nog best gevoelig voor krassen.
Apple gebruikt al een paar jaar hetzelfde glas voor de iPhone, maar volgend jaar zou er een nieuwe antireflectielaag geïntroduceerd worden. Die maakt het scherm krasbestendiger en minder reflectief. Als het goed is kun je dus ook beter zien wat er op je scherm staat wanneer je de iPhone in de zon gebruikt.

Nieuw iPhone-scherm nog niet voor iPhone 16

Apple zou al enige tijd werken aan de coating die het iPhone 17 scherm gaat gebruiken. Maar voor de iPhone 16 is het alleen net te laat. Die telefoon lijkt nog hetzelfde glas te gebruiken dat sinds de iPhone 12 de standaard is.
Berichten over de iPhone 16 gaan tot dusver ook meestal niet over het scherm. Geruchten gaan bijvoorbeeld over de camera, die op de standaard versie verplaatst wordt om spatial video mogelijk te maken. Ook zijn er berichten dat er een nieuwe knop wordt toegevoegd aan de iPhone 16 Pro.