‘iPhone 16 Pro krijgt weer een nieuw knopje’

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 11:00
iphone 15 pro max 2f1696190995
Het duurt nog even voor de iPhone 16 verschijnt, maar er lekken al verschillende details uit. Zo lijkt het design van de telefoon nu bekend. Er zijn renders gedeeld met de site 91mobiles.
Waarschijnlijk wordt de iPhone 16 pas in september onthuld, maar zoals altijd lekt er al van alles uit. Er zijn bijvoorbeeld zogeheten CAD-renders uitgelekt, die vaak gebruikt worden door bijvoorbeeld accessoiremakers. Ze onthullen een volledig nieuwe feature voor de iPhone 16 Pro.
Met de iPhone 15 werd de mute-schakelaar aan de zijkant van de iPhone omgetoverd tot een actieknop, die je kunt instellen om allerlei taken uit te voeren. Nu lijkt het erop dat de iPhone 16 Pro nog een nieuwe knop krijgt, namelijk een capture-knop. Die is te vinden onder de aan/uit-knop, aan de andere kant ten opzichte van de actieknop.

Capture button handig voor foto’s op iPhone 16

Zoals de naam suggereert, is de capture knop bedoeld voor fotografie. Je kunt hem gebruiken om foto en video te schieten. Ook zou je met deze knop de focus en zoom van de camera kunnen aanpassen.
Verder lijkt de iPhone 16 Pro niet heel veel af te wijken van het design dat de laatst jaren gebruikelijk is. Hij zou wat groter zijn, maar het camera-eiland lijkt gelijk te blijven. De standaardversie van de telefoon zou het eiland juist aanpassen, zodat ruimtelijke video kan worden uitgebreid van de Pro-lijn naar de standaard iPhone.