‘iPhone 15 wordt beter voor games’

News
woensdag, 26 juli 2023 om 18:30
de nieuwe iphones geven een waarschuwing als het scherm wordt vervangen door derde partij 153784 1
De meeste mensen voor wie gamen een serieuze hobby is, kiezen doorgaans voor een PC of console. Maar Het is natuurlijk wel handig dat veel games ook op je smartphone werken. Mogelijk wordt de performance zelfs wat beter op de iPhone 15.
Het lijkt erop dat iOS 17 een Game Mode krijgt, waardoor de iPhone 15 en andere iPhones die geschikt zijn voor iOS 17 een betere performance kunnen bieden bij het gamen. Game Mode is een nieuwe feature in macOS Sonoma, maar er zijn sporen van deze feature ontdekt in de nieuwste bèta van iOS 17. Dat ontdekte 9to5mac.
Het gaat niet om een volledig functionele iOS-versie van Game Mode. Er zijn frameworks ontdekt die Game Mode aansturen, maar de volledige modus werkt niet. Het kan zijn dat deze frameworks in iOS terecht zijn gekomen omdat iOS en macOS vaak code delen, maar aangezien er best wat populaire games zijn die je op een smartphone kan spelen, zou een speciale Game Mode voor iPhone niet heel gek zijn.
In macOS Sonoma activeert Game Mode automatisch wanneer je Mac merkt dat er een veeleisende game gedraaid wordt. Er wordt dan meer kracht van de CPU en GPU beschikbaar gemaakt voor de game. Ook zorgt Game Mode ervoor dat er minder latency is in de bluetooth communicatie met bijvoorbeeld controllers of oortjes.

Apple wordt serieuzer over games

Apple’s WWDC-evenement was dit jaar veelbelovend voor de toekomst van games op Apple-apparaten. Hideo Kojima liet bijvoorbeeld weten dat zijn games voortaan op de Mac verschijnen, te beginnen met Death Stranding. Ook kwam Apple met een nieuwe tool die het makkelijker moet maken voor ontwikkelaars om te bepalen wat er gedaan moet worden voor een Mac-port van een game en hoeveel tijd dat gaat kosten.

Populair Nieuws