Elon Musk heeft @X-account overgenomen zonder te betalen

News
woensdag, 26 juli 2023 om 17:30
Twitter gaat sinds deze week door het leven als X. Daar hoort natuurlijk ook het gelijknamige account bij, maar die is door Elon Musk overgenomen van de oorspronkelijke eigenaar zonder het te vragen of te betalen.
Sinds Elon Musk vorig jaar Twitter heeft overgenomen, komt het platform bijna elke week wel in het nieuws. Eerder deze week kwam daar een wel heel opmerkelijk hoofdstuk bij. Musk heeft namelijk besloten om afscheid te nemen van één van de meest iconische en herkenbare merken en Twitter om te toveren naar X.
De overgang naar het ‘nieuwe’ platform ging niet heel soepel. Zo werd het bekende logo van Twitter op sommige platformen vervangen met een X, maar op andere platformen duurde dat een stuk langer. Ook werd de verwijdering van het Twitter-logo bij het hoofdkantoor van het bedrijf stopgezet door de politie en alle officiële aankondigingen op X werden nog gedaan vanaf het @Twitter-account.
Dat laatste is nu alleen ook opgelost. Wie naar het officiële Twitter-account gaat, krijgt nu de melding dat het account is gesloten. Gebruikers kunnen nu @X volgen voor updates op het social media-platform. Elon Musk heeft de vorige eigenaar van de handle alleen niet gevraagd of hij de naam mocht overnemen, noch heeft hij ervoor betaald. Dat heeft fotograaf Gene X Hwang laten weten aan The Telegraph.

Een waardevol X-account

Hwang had al een vermoeden dat het zou gebeuren, maar hij kreeg geen kans om erop te reageren. Het bedrijf heeft de fotograaf een mail gestuurd dat zijn account werd overgenomen en bood hem wat merchandise aan. Zijn nieuwe handle is nu @x12345678998765.
Volgens de voorwaarden van X staat dat een account alleen verwijderd wordt wanneer het merkrechten overtreedt. Het is niet bekend of Musk de rechten voor ‘X’ in handen heeft. Het @X-account werd al zeer waardevol gezien, helemaal omdat voorheen accounts met één letter voor tienduizenden euro’s werden verkocht.