‘iPhone 15 voorraad wordt probleem bij release’

News
vrijdag, 21 juli 2023 om 16:30
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Wanneer een nieuw apparaat gelanceerd wordt, is het meestal handig om een degelijke voorraad te hebben. Maar dat wordt mogelijk een probleem met de iPhone 15. Er zouden namelijk wat moeilijkheden zijn met de Pro-modellen van de telefoons.
De verwachte release van de iPhone 15 komt eigenlijk al best dichtbij. Het is dan ook tijd aan het worden dat de nieuwe telefoons in massaproductie gaan. Maar de assemblage van de iPhone 15 Pro en Pro Max levert wat problemen op, omdat de schermen dwarsliggen.
De schermranden van de Pro-modellen zouden namelijk dunner zijn, waardoor Apple-leveranciers de schermen op een andere manier moeten maken. Dat blijkt bij displays van LG een probleem op te leveren wanneer ze aan de rest van de iPhone worden vastgemaakt, meldt The Information (via MacRumors). Apple is bezig het probleem op te lossen en heeft in de tussentijd ook nog displays van Samsung die gebruikt kunnen worden.
Toch verwacht The Information dat dit probleem ervoor zorgt dat er te weinig exemplaren van de iPhone 15 Pro en Pro Max zullen zijn om aan de vraag te voldoen. Het is eerder voorgekomen dat een probleem met een scherm de release van een product wat uitstelde. Dat zouden we nu niet hoeven te verwachten, maar het kan dus zijn dat de duurdere iPhones moeilijk te krijgen zijn bij lancering.

iPhone 15 evengoed uitgesteld?

Hoewel het probleem met de schermen geen vertraging op zou leveren, is er al wel beweerd dat de release van de iPhone 15 wordt uitgesteld. De specifieke reden daarvoor is nooit gegeven, dus het kan zijn dat de bron van dit gerucht al lucht had gekregen van het probleem met de displays en concludeerde dat de iPhone daardoor vertraging op zou lopen. Mocht het om iets heel anders gaan, dan is uitstel misschien alsnog mogelijk.