‘iPhone 15 Pro reparatie wordt een stuk makkelijker’

News
maandag, 31 juli 2023 om 13:00
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat een apparaat makkelijk te repareren is. Dat maakt aan de ene kant moeilijker om er zelf iets aan te verpesten, maar het wordt ook vaak een duur grapje als je een reparatie nodig hebt. De iPhone 15 Pro lijkt wat dat betreft mee te gaan vallen.
Het ziet ernaar uit dat de iPhone 15 line-up een stuk beter te repareren is dan we van smartphones gewend zijn geraakt. Een belangrijke verandering die vorig jaar al voor de iPhone 14 en iPhone 14 Plus werd doorgevoerd, zou dit jaar worden uitgebreid naar de hele line-up, inclusief de Pro en Pro Max. Dat meldt Mark Gurman van Bloomberg.
Het zou namelijk mogelijk worden om de achterkant van de iPhone 15 Pro en Pro Max los te maken. Voorheen kon je de binnenkant van de telefoon alleen bereiken door het scherm eraf te halen. Dat maakte het zelfs voor professionele reparateurs moeilijk om bepaalde componenten te bereiken, wat sommige reparaties nogal prijzig maakte.
Dat de achterkant van de iPhone 14 (Plus) eraf kon werd vorig jaar al door reparatie-experts een grote verbetering genoemd. Het verschil is ook te zien in de prijzen van raparaties: het vervangen van het glas aan de achterkant van een iPhone 14 met verwijderbare achterkant kost maximaal zo’n 200 dollar, terwijl dezelfde reparatie bij een iPhone 14 Pro makkelijk 500 dollar kost. Daar kan dus hopelijk een flink bedrag vanaf bij de iPhone 15 Pro.

‘iPhone 15 Pro voorraad wordt een probleem’

Als je de iPhone 15 Pro op het oog hebt, kan het lonen om scherp in de gaten te houden wanneer hij beschikbaar wordt. Er zouden namelijk productieproblemen zijn, die maken dat de voorraad van de Pro-modellen van de iPhone 15 aanvankelijk minder goed verkrijgbaar zijn. Van uitstel van de release zou nog geen sprake zijn.

Populair Nieuws