5 redenen om naar Assassin's Creed Mirage uit te kijken

Article
dinsdag, 03 oktober 2023 om 15:00
2023 05 14 assassins creed mirage plataformasf1695999683
Volgende week is het tijd voor Assassin's Creed Mirage. De nieuwe Ubisoft-game staat voor de deur en moet voor fans van de serie een terugkeer zijn naar de gloriedagen van de reeks rondom sluipmoordenaars. Dit zijn vijf redenen om naar Assassin's Creed Mirage uit te kijken.

1. Terug naar de tekentafel

We trappen af met misschien wel de grootste reden om Assassin’s Creed Mirage te spelen. De reeks is namelijk terug van weggeweest en dat in de klassieke stijl. Na het immense avontuur dat Assassin’s Creed Valhalla was en de honderden uren die je kon spenderen in de open-world Viking-game wordt nu gekozen voor een kleiner avontuur.
Mirage schotelt een meer traditionele Assassin’s Creed-ervaring voor die veel meer lijkt op de games tot en met Assassin’s Creed Syndicate. Dat betekent een kleinere map die veel leunt op het sluipen door de wereld en lineaire verhaalvertelling. Het is precies waar fans van het eerste uur al jaren op zitten te wachten.

2. Op reis in Bagdad met Basim

Dat avontuur beleef je met Basim, één van de personages die geïntroduceerd werd in Assassin’s Creed Valhalla. In de game beleef je als het ware zijn opkomst tot volwaardig lid van de Assassin’s Brotherhood. Het verhaal zal dan ook een grotere rol spelen dan in games als Odyssey en Valhalla, waarin de focus veel meer lag op het beleven van je eigen avonturen in de gigantische open-wereld terwijl je via RPG-mechanics je eigen verhaal maakte.
Dit keer is de open-wereld natuurlijk nog wel aanwezig, maar zijn de RPG-elementen minder aanwezig. Ook is de setting zelf een stukje kleiner. Bagdad is de stad die je mag gaan verkennen en is verdeeld in vier districten om uit te pluizen.
2023 05 26 assassins creed mirage gameplay trailerf1695999693

3. Een vervolg op Valhalla (soort van)

Met Basim in de hoofdrol in Assassin’s Creed Mirage wordt een bijzondere stap gemaakt. Ubisoft kiest er namelijk voor om een personage speelbaar te maken dat eerst alleen als één van de zijpersonages fungeerde in een eerdere game te zien was. Basim liet Eivor uit Assassin’s Creed Valhalla namelijk zien wat de Brotherhood was. In de 2020-game had hij uiteindelijk ook een best grote rol.
Het verhaal van Assassin’s Creed Mirage is dan ook deels een vervolg op het verhaal van Valhalla. Dat lijkt tenminste het geval te zijn als het aankomt op de hedendaagse tijdlijn van Assassin’s Creed. In Assassin’s Creed Valhalla wordt namelijk al opgezet dat de origine van Basim nader bekeken moet worden. Waarom dat precies is, zullen we niet voor je verklappen als je Assassin's Creed Valhalla (en al haar DLC’s) nog niet uit hebt.
2023 05 26 assassins creed mirage jugabilidadf1694593030

4. Een goedkoper avontuur

Over DLC’s gesproken, oorspronkelijk was het idee dat Assassin’s Creed Mirage een uitbreiding zou worden voor Valhalla. Het idee voor de Basim-uitbreiding werd op een later moment omgevormd tot een volwaardige game die meer teruggaat naar de basis van Assassin’s Creed.
Het verhaal duurt daarom, volgens de ontwikkelaars zelf, tussen de 15 tot 20 uur. Daar hoort volgens Ubisoft zelf ook een zachter prijskaartje bij. Mirage kost namelijk 44,99 euro als je de game op de PlayStation 5 of Xbox Series X haalt. Dat is aanzienlijk minder dan de meeste AAA-releases van 2023.

5. Arabische nasynchronisatie

Als laatste opvallende reden om naar de game uit te kijken, is dat met Assassin’s Creed Mirage volledige nasynchronisatie. Dat is opvallend, want in de game-industrie zijn er weinig titels die deze toegankelijkheidsoptie bieden. Met dik 377 miljoen gamers in het Midden-Oosten wordt daarmee een grote doelgroep bereikt die meer keuzevrijheid heeft in hoe ze Assassin’s Creed Mirage willen spelen.
Het spreekt voor de titel die groot inzet op het eren van de setting die centraal staat. Zo heeft Mirage ook een educatieve database over de geschiedenis van Baghdad. Door middel van het spelen van de game kunnen spelers hier steeds meer informatie vrijspelen over de geschiedenis van de stad.
Assassin's Creed Mirage verschijnt op 5 oktober op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, PC en iOS (later dit jaar).