‘iPhone 15 gaat veel sneller opladen’

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 13:00
Er gaan al tijden geruchten dat de iPhone 15 de Lightning-poort verruilt voor USB-C. Dat is niet alleen makkelijker voor het uitlenen van opladers, maar kan het opladen ook veel sneller maken. Het schijnt dat er inderdaad een aardige sprong gemaakt wordt.
USB-C biedt de mogelijkheden om voor zowel data-overdracht als opladen een stuk sneller te zijn dan de Lightning-poort die Apple jarenlang hardnekkig is blijven gebruiken. Onlangs kwam naar buiten dat de specifieke USB-C poorten die Apple gaat gebruiken voor de iPhone 15 ook zijn uitgerust voor hogere snelheden. Bronnen van 9to5Mac melden nu dat de iPhone 15 daar inderdaad gebruik van gaat maken voor het opladen van de iPhone.
De iPhone 15 zou opladen met tot 35 Watt, aardig hoger dan de 27 Watt van de iPhone 14 Pro en een wereld van verschil met de 20 Watt van de standaard iPhone. USB-C is technisch gezien in staat tot meer: de Samsung Galaxy S23 Ultra kan binnen een uur van 0 procent tot 100 procent opladen met 45 Watt. Met 35 Watt zou de iPhone 15 waarschijnlijk meer dan een uur nodig hebben, maar dat is een verbetering ten opzichte van de twee uur die de iPhone 14 Pro Max nodig heeft.
De vraag is nog even of alle iPhone 15-modellen met 35 Watt kunnen opladen. De laadtijd is vaak één van de verschillen tussen de standaard- en Pro-modellen van de iPhone. Er zijn overigens ook geruchten dat Apple het snelladen wil beperken door het alleen mogelijk te maken met een door Apple gecertificeerde oplader, maar dat mag volgens de EU niet.

Wanneer is de release van de iPhone 15?

Hoe de vork precies in de steel zit, weten we als het goed is al snel. De onthulling van de iPhone 15 wordt momenteel verwacht op 12 of 13 september. Als dat klopt, is de release vrijwel zeker op 22 september.