Nieuwe God of War lijkt in de maak

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 13:30
god of war ragnarok fotof1668428888
Het lijkt erop dat ontwikkelaar Santa Monica werkt aan een nieuwe God of War. Een vacature geplaatst door de studio hint hier op.
Santa Monica plaatste eerder deze week een vacature voor een Combat Designer. Voor zo’n baan worden een aantal eisen gesteld, waaronder meer dan twee jaar ervaring in game-ontwikkeling en basiskennis van coderen. Opvallend is dat de vacature ook vraagt naar kennis over twee specifieke Santa Monica-games: ‘’Moet kennis hebben van God of War (2018) en God of War Ragnarök (2022) en diepgaand kunnen spreken over de gevechtssystemen, mechanica en vijanden.’’
God of War Ragnarök verscheen vorig jaar november. Destijds zei de studio niets over de toekomst van de reeks. Volgens creatief directeur Cory Barlog was de studio op dat moment ‘verspreid over heel veel verschillende dingen’. God of War Ragnaröks regisseur Eric Williams liet tegelijkertijd weten het niet erg te vinden als Santa Monica bekend zou staan als de God of War studio (via The LA Times).

Wat kunnen we verwachten van een nieuwe God of War?

Hoewel de vacature specifiek vraagt naar kennis van God of War, is het ook mogelijk dat de studio werkt aan een soortgelijke game. Kennis van God of War zou daar ook bij van pas komen. Mocht er wel een nieuwe God of War game in de maak zijn, gaat deze game in ieder geval niet over de Noorse mythologie. Zowel Williams als Barlog lieten eerder al weten dat de Noorse saga uit twee games bestaat, omdat het ontwikkelen van drie games te veel tijd in beslag neemt.