'iPhone 15 en 16 gaan nauwer samenwerken met Apple Vision Pro'

News
maandag, 19 juni 2023 om 10:30
apple wwcd23 vision pro with battery 230605f1686043768
Apple heeft recent officieel de Vision Pro onthuld, de eerste Mixed Reality-bril van de techgigant. Naar verluidt zullen de iPhone 15 en 16 nauwer gaan samenwerken met de futuristische bril.
Er gingen al lange tijd geruchten dat Apple werkt aan een Mixed Reality-headset, maar tijdens WWDC 2023 heeft het techbedrijf officieel de Vision Pro uit de doeken gedaan. De specificaties en potentiële mogelijkheden van het apparaat worden geprezen, maar er worden vraagtekens gezet bij het prijskaartje van 3500 dollar en ook alle details zijn nog niet bekend.
Zo is het bijvoorbeeld nog onduidelijk hoe de Vision Pro precies gaat samenwerken met andere apparaten van Apple. Normaal zorgt het techbedrijf er namelijk voor dat alle apparaten in het Apple-ecosysteem in bepaalde mate met elkaar kunnen samenwerken.
Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zullen er daarom veranderingen zijn voor de iPhone 15 en 16 speciaal om ervoor te zorgen dat de smartphones beter kunnen samenwerken met de Vision Pro.

Welke upgrades krijgt de iPhone?

Voor de iPhone 15 zou er een upgrade staan gepland voor de zogeheten Ultra-Wideband-chip. Deze UWB-chip helpt met locatiebepaling en zit al in de smartphones van Apple sinds de iPhone 11, maar de nieuwe chip zou moeten zorgen voor betere prestaties en minder energieverbruik. Hoe die chip alleen beter zou samenwerken met de Vision Pro, dat laat Kuo niet weten.
De iPhone 16 moet een jaar later de overstap maken naar Wifi 7, de volgende generatie van het Wifi-standaard. Deze verandering moet er mogelijk voor zorgen dat de iPhone en Vision Pro elkaar makkelijker kunnen vinden, bijvoorbeeld voor het delen van content in augmented reality. Mogelijk wordt de Vision Pro al gelanceerd met Wifi 7.

Populair Nieuws