Final Fantasy XVI krijgt nieuwe modus na uitspelen van de game

News
maandag, 19 juni 2023 om 10:00
final fantasy 16f1609859642
Wanneer spelers Final Fantasy XVI hebben uitgespeeld, dan zijn ze nog niet helemaal klaar met de game. Square Enix heeft namelijk bekendgemaakt dat er daarna een nieuwe modus wordt vrijgespeeld.
Tegenwoordig zijn veel games nog niet met je klaar wanneer je de eerste playthrough hebt gedaan. Zo kennen de games van FromSoftware bijvoorbeeld steeds hogere moeilijkheidsgraden, des te vaker je het verhaal hebt uitgespeeld. Square Enix voegt een soortgelijke feature toe aan Final Fantasy XVI.
De ontwikkelaar heeft namelijk bekendgemaakt dat Final Fantasy XVI een New Game Plus-modus krijgt. Dat meldt IGN. Wanneer je de game hebt uitgespeeld, zal die optie beschikbaar worden. Net zoals in andere games betekent het dat je je voortgang met onder andere wapens en skills behoudt, maar dat de moeilijkheidsgraad flink omhoog gaat.
Dat is alleen niet de enige manier waarop Final Fantasy XVI verandert wanneer je aan de slag gaat met New Game Plus, zo laat director Hiroshi Takai weten. Zo zullen in de eerste playthrough bijvoorbeeld ergens wolven op je wachten, maar in New Game Plus zijn dat ineens minotaurussen. Ook kan een boss fight compleet anders zijn.

Meer opties in New Game Plus

Omdat de moeilijkheidsgraad omhoog gaat, krijgen spelers ondertussen ook weer nieuwe opties tot hun beschikking. Normaal kunnen wapens bijvoorbeeld geüpgraded worden tot drie niveaus, maar New Game Plus zijn er zes niveaus. Wanneer je dat maximale level bereikt, zal een wapen bovendien zijn ultieme potentieel bereiken en van naam veranderen.
Spelers moeten nog even wachten voordat ze met Final Fantasy XVI aan de slag kunnen. De game komt deze week uit op 22 juni, voorlopig exclusief voor de PlayStation 5.

Populair Nieuws