iPhone 14 Pro productie komt weer op de rails

News
donderdag, 15 december 2022 om 13:30
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Hoewel de iPhone 14 Pro en Pro Max een stuk populairder zijn dan de reguliere modellen, had Apple een probleempje met deze iPhones. Door onrust in de grootste iPhone fabriek konden er namelijk niet genoeg van deze telefoons gemaakt worden. Maar er lijkt nu wat verbetering in te zitten.
Bij de Foxconn-fabriek in Zhengzhou, China zijn de laatste tijd veel problemen. Als gevolg van strenge coronamaatregelen was er onder andere een voedseltekort en het bedrijf kwam bovendien loonafspraken niet na. Dat zorgde voor rellen bij de fabriek. Werknemers ontvluchtten het terrein.
Aangezien deze fabriek de belangrijkste producent van iPhones is, zorgde dat voor de nodige problemen voor Apple. De fabriek kon zeker 6 miljoen minder iPhones maken dan verwacht. De wachttijden voor een iPhone 14 Pro of Pro Max stonden op een gegeven moment op zeker vijf weken.
Maar een deel van de maatregelen die in de fabriek golden zijn weer opgeheven, meldt Bloomberg. Zo mogen werknemers zich weer vrij over het terrein verplaatsen en is de kantine weer open. Waarschijnlijk zal de prodcutie van iPhones dan ook weer gaan toenemen.

Apple wil de iPhone buiten China gaan maken

Voor de productie van de iPhone is Apple momenteel erg afhankelijk van deze ene fabriek in China. Er worden ook elders iPhones geproduceerd, maar met 70 procent van de iPhones is Foxconn de grootste fabrikant. Schijnbaar als reactie op de problemen bij de fabriek onderzoekt Apple nu de mogelijkheden om elders meer iPhones te gaan maken.

Populair Nieuws