iPhone 14 Pro kopen wordt voorlopig lastig

News
maandag, 07 november 2022 om 10:00
De afgelopen jaren is het vaak lastig geweest om aan bepaalde elektronica te komen. Door het chiptekort en coronamaatregelen is de voorraad soms lastig op peil te houden. Ook de iPhone 14 Pro wordt nu getroffen, laat Apple weten.
Voor veel mensen zijn de iPhone 14 Pro en Pro Max de enige iPhones die dit jaar de investering waard zijn. De gewone iPhone 14 en het Plus-model zijn nauwelijks anders dan de iPhone 13. Maar als je inderdaad een Pro-model wil, is de wachttijd de komende tijd behoorlijk.
Dat komt door de strengen coronamaatregelen die momenteel gelden in China. De belangrijkste fabriek voor de iPhone 14 Pro staat in dat land en draait door de maatregelen op veel minder capacticeit dan normaal. Apple zegt de gezondheid en veiligheid van de arbeiders in de leveringsketen prioriteit te geven.
Het is zeker niet de eerste keer dat het moeilijker wordt om een Apple-product te kopen als gevolg van de pandemie. Opvallend is wel dat Apple dat zelden publiek heeft aangekondigd. Het bedrijf laat weten nauw samen te werken met leveranciers om te zorgen dat het productieniveau snel weer normaal is.

Wanneer kun je weer aan een iPhone 14 Pro kopen?

Het blijft gewoon mogelijk om een iPhone te bestellen, maar de levertijd zal dus voorlopig flink zijn. Bij Apple zelf wordt momenteel aangegeven dat als je nu een iPhone 14 Pro bestelt, je rekening moet houden met een levering eind november, begin december. Dat geldt overigens niet voor de 'gewone' modellen van de iPhone 14. Het is nog onbekend op wat voor termijn de levertijd van de Pro en Pro Max weer normaal wordt.