House of the Dragon acteur dacht dat hij doodging

News
donderdag, 15 december 2022 om 14:00
paddy considine as king viserys targaryenf1649836138
Acteren kan soms veel van een mens vragen, maar in de meeste gevallen is het een veilige baan. Toch had een acteur in House of the Dragon het op zeker moment erg moeilijk. De dood van koning Viserys Targaryen bracht acteur Paddy Considine zelf ook in gevaar.
Acteurs gaan soms best ver in het overtuigend vertolken van hun personages. Tom Cruise brengt zichzelf geregeld in levensgevaar met de absurde stunts in de Mission: Impossible-films. Maar ook sterven in bed kan een gevaarlijke stunt zijn, zo ontdekte Paddy Considine.
Tijdens HBO’s officiële Game of Thrones-conventie vertelde Considine dat het filmen van de dood van koning Viserys niet alleen emotioneel zwaar was, maar hem ook in fysieke problemen bracht (via Insider). Hij moest voor de opnames urenlang in bed liggen en een moeizaam ademende Viserys spelen. Die ademhaling werd een probleem voor Considine.
Zijn zuurstofpeil kelderde namelijk behoorlijk als gevolg van het langdurig spelen van de stervende koning. Op zeker moment moest hij met spoed naar buiten gebracht worden om meer zuurstof te kunnen krijgen. Considine vertelt dat hij zich voelde alsof hij zelf stervende was.

Grote lof voor Paddy Considine

Gelukkig kan Considine het nog navertellen en heeft zijn spel zijn vruchten afgeworpen. Het publiek was erg onder de indruk van Considine’s vertolking van Viserys en George R.R. Martin vond de Viserys in de serie zelfs beter dan hoe hij de koning zelf had geschreven. Fans zijn zelfs erg verontwaardigd dat Considine niet is genomineerd voor een Golden Globe.