‘Apple wil iPhone productie anders aanpakken’

News
maandag, 05 december 2022 om 9:30
iphone 14 prof1672917626
Apple wil naar verluidt het nodige veranderen aan de productie van de iPhone. In het bijzonder wil het bedrijf minder afhankelijk zijn van één fabriek in China. Daarom zou het overwegen om de productie naar andere landen te verplaatsen.
Er is veel gerommel rondom de productie van de iPhone 14, met name de Pro en Pro Max modellen. Deze zijn momenteel het populairst onder klanten, maar door protesten in de grootste iPhone fabriek in China kunnen er veel minder geleverd worden dan verwacht. De wachttijd op een iPhone 14 Pro is momenteel ongekend groot.
Het grootste deel van de iPhones wordt gemaakt in de Fabriek van Foxconn in Zhengzhou, China. Daar zijn alleen protesten uitgebroken vanwege onder andere het strenge coronabeleid en lage lonen. Apple zou daarom niet langer meer afhankelijk willen zijn van deze ene fabriek.
Anonieme bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Apple overweegt om een deel van de productie naar landen als Vietnam en India te verplaatsen. Leveranciers van onderdelen zouden al bericht hebben gehad met de vraag om met die mogelijkheid rekening te houden. Een andere mogelijkheid is om met meerdere andere fabrieken in China in zee te gaan.

Wat is de levertijd van de iPhone 14 Pro?

Op al te korte termijn zal dat niet veranderen dat de levertijd van de iPhone 14 Pro op het moment erg lang is. Het kan zo’n vijf weken duren voor je hem na bestelling in huis hebt, dus je hebt geluk als je hem voor het einde van het jaar hebt. De gewone iPhone 14 is dan weer wel redelijk normaal verkrijgbaar, maar de interesse in die telefoon is ook een stuk lager.

Populair Nieuws