Wachttijd voor iPhone 14 Pro langer dan ooit

News
dinsdag, 29 november 2022 om 15:00
iphone 14 prof1672917626
Hoewel de gewone iPhone 14 niet echt aanslaat, is de vraag naar de iPhone 14 Pro groot. Maar wie de telefoon hoopt te kopen moet lang wachten. De levertijd is nu zelfs zo’n vijf weken.
Het is momenteel lastig om een iPhone 14 Pro te kopen. Counterpoint Research meldt dat het in veel gevallen 5 weken duurt voordat de nieuwe iPhone bezorgd kan worden. De levertijd voor de iPhone 13 Pro was vorig jaar rond deze tijd maar ongeveer 15 dagen.
De wachttijd op een nieuw toestel verschilt per regio, maar de oorzaak van de lange wachttijden kan in principe elke regio op den duur treffen. Er zijn namelijk problemen met de productie van de iPhone. De grootste fabriek in Zhengzhou, China, draait op sterk verminderde capaciteit.
Dat komt niet door tekorten aan onderdelen, maar door onvrede onder fabrieksarbeiders. Er geldt een streng coronabeleid in China en werknemers van de fabriek zijn niet blij met de gevolgen die dat heeft. Dat heeft samen met onvrede over lage lonen gezorgd dat veel werknemers uit de fabriek zijn vertrokken.

Wanneer kun je weer een iPhone 14 kopen?

Naar verwachting kan de fabriek in Zhengzhou niet meer voor het einde van de maand op normale capaciteit draaien. Foxconn, het bedrijf achter de fabriek, probeert personeel terug te winnen door middel van bonussen. Een iPhone 14 kopen zonder lange wachttijd zal voor het einde van het jaar waarschijnlijk lastig blijven.

Populair Nieuws