iPhone 14 ondergaat heftige test

News
donderdag, 22 september 2022 om 13:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De iPhone 14 brengt de nodige nieuwe features, al zijn het er volgens velen niet genoeg vergeleken met de iPhone 13. Die features moeten natuurlijk getest worden, maar dat is in sommige gevallen een hele onderneming. Een YouTuber heeft het bijvoorbeeld op zich genomen om de crashdetectie van de iPhone te testen.
Met de iPhone 14 brengt Apple wat interessante nieuwe features, zoals het Dynamic Island. Maar er zijn ook features bij die je misschien liever niet nodig hebt, zoals de satellietverbinding en de crashdetectie. Toch kan het handig zijn om te weten of deze features werken.
De YouTuber TechRax heeft daarom een paar auto-ongelukken veroorzaakt. Vrees niet, hij deed dat op een afgelegen plek met een op afstand bestuurde auto. In die auto was een iPhone 14 vastgemaakt om te controleren of deze, zoals beloofd, automatisch contact zoekt met hulpdiensten bij een aanrijding.

Werkt de crashdetectie van de iPhone goed?

Er werden uiteindelijk twee ongelukken veroorzaakt, de één met een wat hogere snelheid dan de andere. In beide gevallen herkende de iPhone de crash inderdaad en begon de telefoon met aftellen naar een telefoontje met het noodnummer. De aanwezige crew zorgde alleen wel dat het telefoontje niet daadwerkelijk gepleegd werd.
Het lijkt erop dat de crashdetectie, die naast de iPHone 14 ook te vinden is in de nieuwe versies van de Apple Watch, zijn werk doet. Als jij bij een auto ongeluk zelf niet bij je telefoon kan, neemt het apparaat zelf contact op met het noodnummer. Dat kun je zelf ook stopzetten in gevallen waarbij je zelf niet ernstig genoeg gewond bent om spoedeisende hulp nodig te hebben.

Populair Nieuws

Laatste Reacties