De verschillende iPhone 14 modellen op een rij

Article
dinsdag, 20 september 2022 om 16:00
2022 09 15 iphone 14f1670935818
De iPhone 14 is onthuld en sinds kort ook verkrijgbaar. Alleen is het niet helemaal juist om te spreken van ‘de’ iPhone 14, want er zijn er vier. De verschillen zetten we hier voor je op een rij.

iPhone 14 (standaard)

Het standaardmodel van deze iPhone generatie is meteen ook het model waar misschien wel de meeste controverse over is. Er waren voor de onthulling al geruchten dat de gewone iPhone 14 nauwelijks verbeterd zou zijn ten opzichte van de iPhone 13. Dat bleek dubbel en dwars waar.
De chipset van de iPhone 14 is dezelfde als die van de iPhone 13 en ook het design is niet veranderd. Wel kan het scherm iets helderder ingesteld worden en heeft de selfiecamera autofocus. Maar om daar nou 1019 euro voor te betalen zal voor velen wat gortig zijn, aangezien de vrijwel identieke iPhone 13 909 euro kost.
iphone 14 pro plus colorsf1670947103

iPhone 14 Plus

In de afgelopen jaren waren we een iPhone Mini gewend. Die bleek alleen niet bijzonder goed te verkopen. In plaats van een kleinere iPhone komt Apple daarom dit jaar met een grotere iPhone. In het verleden gebeurde dat ook al en dus heeft Apple ook de oude naam van die modellen opgegraven: de Plus.
De Plus is even groot als de iPhone 14 Pro Max, maar heeft niet de voordelen van dat toestel. Afgezien van het grotere formaat is de iPhone 14 Plus min of meer hetzelfde als de gewone iPhone 14. Er wordt een wat betere batterijduur beloofd, maar het grotere scherm is de hoofdattractie. Voor de goedkoopste iPhone 14 Plus moet je 1169 euro rekenen.
iphone 14 prof1672917626

iPhone 14 Pro

Natuurlijk heeft Apple ook dit jaar een Pro-versie van de iPhone. Het is bovendien deze versie waarmee daadwerkelijk nieuwe features en upgrades worden geïntroduceerd. Een interessante feature is bijvoorbeeld ProMotion, wat wil zeggen dat er een scherm is met een hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Daarmee is het scherm ook geschikt voor Always-on functionaliteit. Ook is het de Pro die een nieuwe A16 chipset krijgt.
De Pro krijgt bovendien ook het Dynamic Island. Deze vervangt de notch van de vorige iPhones en maakt er een pilvormige uitsparing in het scherm van. Maar hieromheen heeft apple het Dynamic Island gemaakt. Verschillende apps zullen de zwarte ruimte rondom de camera van vorm doen veranderen om daar informatie in weer te geven. Hoeveel ontwikkelaars daar gebruik van gaan maken is nog even de vraag, maar het is een leuk idee.
Verdere verbeteringen zitten in de camera, want de iPhone 14 Pro krijgt een 48 Megapixel-camera. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van Pixel Binning. Met deze techniek worden pixels samengevoegd zodat je ook bij weinig licht goede foto’s kan maken. Voor dit alles moet je 1329 euro neertellen.
iphone 14 pro model unselect gallery 2f1662622110

iPhone 14 Pro Max

De iPhone 14 Pro Max is voor de Pro wat de Plus is voor de normale iPhone. Dat wil zeggen dat hij groter is, maar verder dezelfde functies heeft. Als je dus niet zo’n fan bent van grote telefoons kun je net zo goed een gewone Pro kopen.
Maar behalve dat dit een goede iPhone is voor worstvingers is er nog een voordeeltje. De Pro Max heeft namelijk ook ruimte voor een grotere batterij. Dat is in de eerste plaats handig omdat het grotere scherm meer energie vraagt, maar je zult er ook hier en daar wat van merken in de performance van de telefoon. Voor de Pro Max moet je wel flink dokken, want hij kost 1479 euro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties