AlphaTauri onthult officieel coureur voor 2023

News
donderdag, 22 september 2022 om 12:30
yuki tsunoda pierre gasly alphatauri f1 2022f1663838975
Bij AlphaTauri gaan we in 2023 in ieder geval één bekend gezicht zien. Het F1-team heeft namelijk bekendgemaakt dat Yuki Tsunoda coureur zal blijven voor de Italiaanse renstal.
Silly Season in de Formule 1 is in volle gang, maar AlphaTauri heeft nu voor iets meer duidelijkheid gezorgd. Via een verklaring heeft het team namelijk bekendgemaakt dat Yuki Tsunoda in 2023 gewoon voor AlphaTauri blijft rijden. Daarmee krijgt de Japanse coureur een derde seizoen in de Formule 1.
Tsunoda zegt ‘heel dankbaar’ te zijn voor de mogelijkheid om zijn avontuur bij AlphaTauri voor te zetten. De Japanner is vorig jaar verhuisd naar Italië, zodat hij dichterbij de fabriek is en meer tijd kan doorbrengen met het team.
Momenteel staat Yuki Tsunoda op de 16de plaats in het kampioenschap met 11 punten. Teamgenoot Pierre Gasly doet het beter met een 11de plek en 22 punten. De auto van AlphaTauri is dit jaar wel een stuk minder competitief dan in 2021, toen het team vlak achter Alpine in de Constructors Championship eindige.

Wie wordt de teamgenoot van Tsunoda in 2023?

Officieel is de line-up van AlphaTauri voor 2023 nu helemaal bekend. Eerder is namelijk Gasly al bevestigd door het team. Toch kan er nog verandering in komen, want Alpine wil de Franse coureur dolgraag overnemen. Na de saga rondom Oscar Piastri zit het voormalige Renault met maar één coureur.
Red Bull had als doel om Colton Herta vanuit IndyCar te halen naar de Formule 1, zodat de Amerikaan Gasly kan vervangen. Dat plan is alleen gefaald, omdat de Herta geen uitzonder voor een superlicentie krijgt. Daardoor lijkt Nyck de Vries nu de beste papieren te hebben om Gasly over te nemen bij AlphaTauri.

Populair Nieuws