iPhone 14 kopen wordt nog lastiger

News
vrijdag, 25 november 2022 om 12:00
De iPhone 14 is niet bijzonder sterk ontvangen, maar wie toch een nieuwe iPhone wilde kan zomaar pech hebben. Er zijn namelijk problemen bij de grootste fabriek voor de toestellen. De productie kan tot wel 30 procent dalen.
Hoewel de productie van veel elektronica na coronaproblemen en tekorten langzaam bijtrekt, zijn er nog altijd de nodige problemen. Onlangs werd de iPhone-productie bijvoorbeeld belemmerd door coronamaatregelen in China. Nu meldt Reuters dat er nieuwe problemen zijn bij de grootste iPhone-fabriek in dat land.
In de fabriek is de nodige onrust uitgebroken onder de aarbeiders. Er zijn zorgen en onrust over maatregelen tegen corona in de fabriek. Er geldt bijvoorbeeld een streng lockdownbeleid waardoor werknemers langere tijd in slaapzalen bij de fabriek moeten overnachten. Ontevredenheid over deze omstandigheden en lage lonen heeft geleid tot fysieke confrontaties en een leegloop van werknemers.
Een anonieme bron die bekend is met de situatie laat nu tegenover Reuters weten dat het onmogelijk is om de productie voor het einde van de maand weer normaal te hervatten. Er zijn zeker 20.000 medewerkers vertrokken. De iPhone productie zal waarschijnlijk met 30 procent dalen.

iPhone 14 productie al flink omgegooid

De productie van de iPhone 14 is tumultueus, kan gezegd worden. Deze nieuwe onrust is zoals gezegd de tweede tegenslag in zeer korte tijd. Eerder besloot Apple ook al om de verhouding waarin de gewone iPhone 14 en de iPhone 14 Pro worden geproduceerd te veranderen. Er bleek veel minder vraag naar de gewonen iPhone dan verwacht.