‘Apple verwerkt flinke tegenvaller voor iPhone 14’

News
woensdag, 28 september 2022 om 10:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De iPhone behoort tot de meest populaire Apple-producten en wordt jaarlijks miljoenen keren verkocht. De laatste jaren zat de verkoop zelfs flink in de lift, iets wat Apple dit jaar weer verwachtte. Maar de vraag naar de iPhone 14 blijkt tegen te vallen.
Even voor de onthulling van de iPhone 14 kwam het gerucht naar buiten dat Apple er een behoorlijk aantal besteld zou hebben bij leveranciers. In voorgaande jaren zag Apple namelijk dat er een grotere vraag was naar iPhones dan eerst en het bedrijf verwachtte dat dat patroon zich door zou zetten. Maar volgens Bloomberg komt de elektronica gigant daar nu alweer op terug.
Apple zou haar leveranciers hebben gevraagd om de productie van de iPhone 14 terug te schalen. Er zouden plannen geweest zijn om dit jaar zo’n 6 miljoen iPhones extra te vragen van de leveranciers. Maar de vraag naar de iPhone 14 blijkt ongeveer gelijk aan de vraag naar de iPhone 13, dus gaat Apple terug naar het eerdere doel om in totaal zo’n 90 miljoen telefoons te produceren.

Welke iPhone 14 kopen de meeste klanten?

Opvallend is wel dat sommige leveranciers toch de productie van een bepaald soort iPhone opschalen. Er is minstens één leverancier die de ‘gewone’ iPhone 14 minder gaat produceren om meer capaciteit te hebben voor de iPhone 14 Pro. Dat is omdat er maar weinig vraag is naar een gewone iPhone 14.
Dat is misschien niet geheel onverwacht: de iPhone 14 is voor gebruikers bijna niet te onderscheiden van een iPhone 13. Dat geldt voor zowel het design als de functionaliteit van het toestel. De iPhone 14 Pro en Pro Max krijgen daarentegen wel grote nieuwe features, zoals een verbeterde camera, het Dynamic Island en een nieuwe chipset.

Populair Nieuws