‘iPhone 14 kopen wordt weer makkelijker’

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 12:00
iphone 14 prof1672917626
Het was een poosje lastig om aan een iPhone 14 Pro te komen. Dat had alles te maken met grote onrust in de grootste fabriek waar de telefoon wordt gemaakt. Maar daar is de productie inmiddels bijna op volle capaciteit hervat.
Tegen het einde van 2022 werd de iPhone 14 Pro moeilijk verkrijgbaar. Door slechte werkomstandigheden en strenge lockdownmaatregelen liepen veel arbeiders weg bij de fabriek van Foxconn in China. Daar werd de overgrote meerderheid van iPhone 14 Pro-telefoons gemaakt.
Als gevolg liepen wachttijden voor de iPhone 14 Pro op tot ruim vijf weken, ongekend hoog voor een iPhone. Door versoepelingen van de lockdown zat er voor de jaarwisseling al weer enige verbetering in. Nu melden bronnen aan Reuters dat de fabriek weer bijna op volle kracht draait.
De productie van iPhones zou nu op zo’n 90 procent zitten van wat er normaal verwacht wordt van de fabriek. Dat is deels het gevolg van bonussen: Foxconn heeft deze aangeboden aan nieuwe werknemers en werknemers die nog niet waren vertrokken om de fabriek weer goed draaiende te kunnen krijgen. Het betekent dat de voorraad van de iPhone 14 weer wat bij gaat trekken.

Apple wil met iPhone 15 minder afhankelijk zijn

Mede als gevolg van deze problemen bij Foxconn wil Apple in de toekomst minder afhankelijk zijn van deze ene fabriek. Dat waren in eerste instantie nog vage plannen. Nu is er ook een fabriek buiten China benoemd die mogelijk de iPhone 15 gaat produceren.

Populair Nieuws