iPhone beveiliging enorm verbeterd door Apple

News
dinsdag, 02 augustus 2022 om 11:42
apple 132960
Apple heeft een update uitgebracht voor iOS 15, het besturingssysteem van de iPhone. Daarmee lost het bedrijf een vrij fors aantal beveiligingsrisico’s op. Maar liefst 37 problemen zijn onder handen genomen.
Een belangrijke aanpassing zit in het bestandssysteem. Een kwetsbaarheid maakte het mogelijk dat apps code konden uitvoeren met kernel privileges. Aangezien de kernel een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem is, kan een aanpassing die wordt uitgevoerd door een dubieuze app tot behoorlijke schade leiden.
Er is ook nieuwe beveiliging voor op het web. Sommige websites konden voorheen informatie eruit laten zien als onderdeel van de normale interface. Dat zou nu niet meer mogelijk moeten zijn, waardoor je minder risico loopt om bijvoorbeeld per ongeluk een virus te downloaden.
Hoewel het lijkt alsof de iPhone behoorlijk kwetsbaar was, zijn er bij Apple geen gevallen bekend waarbij de kwetsbaarheden die in deze update zijn opgelost ook daadwerkelijk misbruikt zijn. Toch is het verstandig om je iPhone te updaten, want hoe ouder je besturingssysteem is, hoe minder veilig je telefoon is.

iPhone 14 op komst

Binnenkort verschijnt als het goed is ook de iPhone 14. Deze krijgt volgens geruchten een aantal interessante nieuwe features, als zijn sommige daarvan alleen voor de Pro-modellen. Ook maakt hij gebruik van een nieuwe versie iOS, die hopelijk ook weer veiliger is dan iOS 15. Overigens kun je nu al een bèta-versie van iOS 16 downloaden, maar bedenk wel dat daar nog wat kinderziektes in kunnen zitten.

Populair Nieuws