iOS 16 beta nu voor iedereen beschikbaar

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 10:00
ios 16 features collagef1654586582
De iPhone 14 wordt later dit jaar verwacht, maar Apple heeft al een nieuwe versie onthuld van het besturingssysteem voor iPhones. Mocht je daar nu al mee aan de slag willen, dan kan dat. Er is namelijk een publieke beta begonnen voor iOS 16.
In juni onthulde Apple de nieuwe versies van haar besturingssystemen, waaronder iOS. Wie van deze systemen gebruik wilde maken moest alleen nog even wachten, want in eerste instantie werden ze alleen voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Nu kun je zelf aan de slag door je aan te melden via de website van Apple.
Naast de iOS 16 beta kun je je ook aanmelden voor bijvoorbeeld, iPadOS 16, macOS Ventura en watchOS 9. Zo kun je vroegtijdig gebruikmaken van allerlei nieuwe features. Wel moet je er rekening mee houden dat deze beta-versies de nodige kinderziektes kan bevatten.
Mocht je overstappen naar de beta dan kun je op iPhone gaan experimenteren met het nieuwe vergrendelscherm. Dat kun je veel verder dan eerst personaliseren met verschillende widgets. Ook kun je het lettertype van de klok aanpassen.

iOS 16 onthullend voor iPhone 14

Zoals gezegd is een beta van iOS 16 al een tijdje beschikbaar voor ontwikkelaars. Als gevolg daarvan hebben we al het nodige geleerd uit de nieuwe versie van het besturingssysteem. Zo lijkt het goed mogelijk dat de iPhone 14 een always-on display krijgt, aangezien iOS 16 verwijzingen bevat naar deze feature.