Hackers claimen grote PS5 doorbraak te maken

News
dinsdag, 09 november 2021 om 9:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
De PlayStation hackersgroep Fail0verflow beweert dat de groep een grote doorbraak heeft gemaakt op het gebied van het openbreken van de beveiligingssoftware van de PlayStation 5. Dit meldt de groep op Twitter.
De hackersgroep Fail0verflow is bezig het PS5 beveiligingssysteem te kraken. De groep beweert nu een grote overwinning te hebben geboekt. De groep zegt namelijk dat het de PS5 root keys gevonden heeft.

Wat betekent de PlayStation 5 hack voor Sony?

Het is voor Sony een groot probleem dat de hackers deze sleutels nu in handen hebben. Met de root keys kunnen de hackers namelijk de PS5 jailbreaken, omdat de sleutels er eigenlijk voor zouden moeten zorgen dat er wordt gecontroleerd of software wel is toegestaan voor de PS5.
Hackers zouden dus na het onderzoeken van de Root Keys software op de PS5 kunnen laten draaien die niet door Sony zelf is toegestaan. Zo kunnen er bijvoorbeeld illegaal verkregen games op de PS5 gespeeld worden. Ook kan er software op de console worden gedraaid die helemaal niet is bedoeld voor de console.
Voor PS5 spelers zullen er niet zo snel problemen zijn. De hackers richten zich op het draaien van software op de PS5 en zullen niet snel Call of Duty Warzone of Battlefield 2042 potjes verpesten.
Hoe het de hackers is gelukt om bij de Root Keys te komen laat de groep niet weten. Fail0verflow werd bekend nadat het de groep gelukt was om de beveiliging van de PS3 te kraken. Daarnaast heeft de groep ook andere grote hacks uitgevoerd met bijvoorbeeld de PS4 en Nintendo Switch.

Populair Nieuws