Netflix voegt eerste mobiele game toe aan service

News
woensdag, 03 november 2021 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft haar aanbod voor het eerst uitgebreid met een mobiele game. Voor de streamingdienst is daarmee de eerste stap richting een nieuwe sector gezet. In totaal voegt de streamingdienst maar liefst vijf games toe aan haar bibliotheek die overwegend uit films en series bestaat.
De eerste games die je nu op Netflix kan vinden zijn: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter (Up). Stuk voor stuk betreft het games die voor mobiele apparaten zijn ontworpen, al zijn sommige games wel speelbaar op console. Stranger Things 3: The Game is namelijk beschikbaar op PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.
Netflix wil het makkelijk maken om de nieuwe content te vinden en voegt daarom een nieuwe rij tussen films en series toe in de app. Wel is er (voor nu) een specifieke voorwaarde om de games te kunnen spelen. Daarvoor moet je namelijk naast een Netflix-abonnement ook een Android-telefoon hebben. Verder zal de toevoeging van de games je niets kosten, al gaan de prijzen van Netflix wel weer wat omhoog binnenkort.

Hoe werken de games op Netflix?

Om de games te spelen moet je, in tegenstelling tot het andere aanbod, de games eerst wel downloaden op je telefoon. Streamen zit er voor nu nog niet in, maar wel is er voor sommige titels een constante internetverbinding nodig. Dit is overigens niet nieuw als het op mobiele games aankomt.
In de toekomst wil Netflix de catalogus uiteraard nog verder uitbreiden met games. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Netflix bezig is met het investeren in nieuwe soorten content, zoals games. Opvallend is dan ook het lek van eerder dit jaar waarin Netflix en PlayStation samen lijken te gaan werken.

Populair Nieuws