Eerste iPhone 16 features worden op deze dag bekend

News
woensdag, 27 maart 2024 om 10:00
de nieuwe iphones geven een waarschuwing als het scherm wordt vervangen door derde partij 153784 1
Apple is soms een vrij voorspelbaar bedrijf. De onthulling van de nieuwe iPhone is bijvoorbeeld bijna altijd in september, maar in juni worden er al wat features bekend op WWDC. Ook dit jaar lijkt hetzelfde patroon gevolgd te worden, want de datum van WWDC 24 is aangekondigd.
Wat hardware betreft moeten we nog even wachten op officiële iPhone 16 details, maar de software kant wordt relatief snel besproken. Apple heeft namelijk de data van WWDC 24 aangekondigd. Het evenement loopt van 10 tot en met 14 juni en begint zoals altijd met een keynote van Apple.
De verwachting is dat er dit jaar veel aandacht is voor AI. Veel techfabrikanten zijn al bezig om allerlei AI-features te introduceren, maar Apple blijft nog een beetje achter. Toch zijn er al veel berichten dat het bedrijf veel geld pompt in de ontwikkeling van een eigen generatieve AI en een deal wil sluiten met Google voor AI-features.

WWDC 24 presenteert niet alleen iOS 18

Aangezien het software features zijn, zullen ze waarschijnlijk voor een deel met terugwerkende kracht ook op oudere apparaten werken. Maar het komt ook voor dat een nieuwe iOS-feature alleen werkt op de nieuwste iPhone. Dat kan ook gelden voor iPadOS, macOS en watchOS.
In de meeste jaren komt Apple tijdens WWDC ook met nieuwe hardware. Vorig jaar kwam Apple met de Vision Pro, een geheel nieuw product. Dit jaar zal het waarschijnlijk blijven bij nieuwe versies van bestaande producten.