‘iPhone Home-scherm gaat flink op de schop’

News
maandag, 25 maart 2024 om 14:00
Later dit jaar krijgt de iPhone waarschijnlijk allerlei nieuwe opties om het Home-scherm in te richten. Dat beweert Mark Gurman van Bloomberg (via MacRumors). Met iOS 18 gaat het Home-seherm flink op de schop.
De iPhone geeft je al de nodige opties om het Home-scherm aan te passen. De apps en widgets die je veel nodig hebt of het liefst gebruikt verschillen per persoon, dus kan iedereen het Home-scherm naar eigen inzicht inrichten. Naar verluidt komen daar nog veel meer features voor.
Die zouden worden geïntroduceerd met iOS 18, dat later dit jaar verschijnt. Het is nog niet duidelijk wat voor features het Home-scherm precies krijgt. Het zou kunnen dat gebruikers bijvoorbeeld meer mogelijkheden krijgen om hun app-icoontjes naar eigen inzicht te plaatsen.
Officiële duidelijkheid komt pas over een paar maanden, wanneeer iOS 18 wordt gepresenteerd. Dat gebeurt steevast in juni, tijdens Apple’s jaarlijkse WWDC-evenement. De release is dan ongeveer drie maanden later, op het moment dat de iPhone 16 uitkomt.

iOS 18 geeft de iPhone ook AI features

iOS 18 zou niet alleen het Home-scherm veranderen. Sterker nog, naar verluidt is het de grootste software-update voor de iPhone ooit. AI-features zouden een belangrijke rol spelen, maar volgens Gurman gaat het dan vooral om features die je in het dagelijks leven helpen en niet om bijvoorbeeld ChatGPT-achtige functies die teksten of beeld genereren.