Stalker 2 NFT's gaan toch niet door

News
vrijdag, 17 december 2021 om 18:30
stalker 2f1623841215
GSC Game World draait de keuze terug om NFT's toe te voegen aan Stalker 2, de aankomende game van de studio. Het bedrijf kondigde aan NFT's toe te gaan voegen aan de game, maar spelers zijn hier niet blij mee. Daarom heeft de ontwikkelaar nu op Twitter gemeld dat het plan niet door gaat.
Spelers zitten duidelijk niet te wachten op NFT's. Al eerder verwijderde Ubisoft een video waar haar NFT plan in werd uitgelegd wegens de vele kritiek die het bedrijf kreeg en nu stopt GSC Game World ook met de plannen voor NFT's.

Waarom willen spelers geen NFT's?

De reden dat een hoop spelers nee zeggen tegen de toevoeging van NFT's is, omdat de gebruikers gewoon niet geloven in het NFT plan. Ontwikkelaars zien het als een nieuwe manier van geld verdienen, waar de ontwikkelaar en speler beide voordelen van hebben, maar de spelers zien dit anders. Veel spelers geloven niet dat ze er zelf ook geld mee kunnen verdienen.
Er zullen dus geen NPC's in de game rondlopen die eruit zien als NFT eigenaren. Gezien de kritiek is het in ieder geval de beste keuze geweest van GSC Game World om de plannen niet door te zetten.
Nu in een korte tijd al twee bedrijven hun NFT plannen hebben stopgezet, lijkt het er dus op dat andere ontwikkelaars niet zo snel ook een stap richting de NFT markt zullen zetten.